Over prinsen en prinsessen

Over prinsen en prinsessen

Door fotodeka | 09 maart 2022


Vergeten doe je het wellicht nooit. Ooit, toen je misschien heel klein was of ook toen je misschien al een klein beetje te groot was ervoor, hoorde je wel eens een verhaal. Iemand las het je voor toen je al tussen de lakens lag omgeven door je mooiste en liefste knuffels. Of misschien las je het wel zelf, liggend op je kussen met een zaklampje tussen je tanden. In heel wat verhalen kwamen boze wolven en lelijke heksen voor.

” heldenmoed “

Maar in nog meer verhaaltjes reden de prinsen vol heldenmoed op hun paard naar de prinses in nood. Wat waren dat echte helden, die prinsen die met hun kus ervoor zorgden dat prinsessen weer volop konden ademen of hun mooie ogen konden opslaan.

Bij het fotograferen van ” feestbeestjes ”  voor een communie of lentefeest, zie ik ook heel graag die kleine of grote prinsen en prinsessen passeren. Altijd een beetje nieuwsgierig naar hun kleine of grote verhalen die ze vertellen.

” wolven “

Sommige kijken eerst wat de kat uit de boom, anderen beginnen volop te vertellen nog van voor we aan de slag gaan. En wat tonen ze maar al te graag hun feestelijke outfit. Sommige vertellen me over hun eerste liefje, sommige stellen met trots hun plannen voor de toekomst voor. Wat ze me ook vertellen, altijd is het wel iets bijzonders. Een communieshoot of lentefeestshoot is voor mij toch ook altijd een beetje een sprookje, en zeker geen sprookje van boze wolven en lelijke heksen, laat dit maar zeker zijn.