Klein, verrassend, ... een kaartje

wenskaartenaankopen

Klein, verrassend, ... een kaartje

Door fotodeka | 26 mei 2021


Wie weet het nog? Je kreeg van de één of andere bekende als geschenk een “ setje schrijfpapier “. Het setje bevatte een blok papier in één of andere “ zachte kleurtint “. Meestal was het papier voorzien van lijntjes, bloemetjes, één of ander beeld van een dier, … Het setje bevatte ook omslagen waarvan de binnenkant ook die “ zachte kleurtint “ had en soms ook nog voorzien was van wat “ knisperend “ papier. Potloden met goed aangeslepen punten, een balpen waarvan de inkt meestal snel op was maakten het setje compleet.

” voorhistorisch ding “

Een beetje nostalgie naar dat “ echt schrijven “ op papier is bij mij toch blijven hangen. In de digitale tijd van vandaag worden brieven met een verbazingwekkende snelheid getikt op het klavier en is een handgeschreven brief bijna een voorhistorisch ding geworden. Weg is de tijd dat je eventjes “ uitrustte “ omdat je bijna de kramp in de pols had van het schrijfwerk op dat papier uit het setje. Wensen, berichtjes, vragen, … we sturen ze allemaal gretig  naar elkaar door via de wijde digitale wegen. Goed dat deze mogelijkheden er zijn, laat ik daarin wel duidelijk zijn.

 

 

” rode brievenbus “

Toch hou ik er van om “ echte “ berichten te sturen. Een kaart uitzoeken, de achterkant ervan vullen met wat tekst, kaart in de omslag doen, eventjes met de tong langs de gegomde rand van de omslag gaan, postzegel erop en in de één of andere rode brievenbus her of der gooien … het heeft iets voor mij. Ook hou ik wel van de “ spanning “ om te piepen in mijn eigen brievenbus. Niet om die typische omslagen met een “ venstertje “ eruit te halen, maar wie weet zit er soms wel eens gewoon een verrassende kaart in die brievenbus. Echte kaarten hebben het voordeel dat je ze een tijdje, hmmm lees een jaar of langer soms, kan ophangen of ergens kan  plaatsen. Een echt kaartje is een tastbaar iets, bij sommigen krijgen ze ook een herbestemming als bladwijzer of komen ze terecht in een bewaardoos.

 

” iets kleins “

Volgens mij, maar ja wie ben ik om dit als statement te schrijven, hoeft er niet echt een reden te zijn om een kaart te sturen. Een kaartje kan gewoon iets kleins zijn waarbij de ontvanger even kan stilvallen in die grote wereld die al zo snel draait.

” aankopen “

Zin om ook een echte kaart te versturen? Deze kaarten worden momenteel te koop aangeboden. Concreet: kaarten hebben standaardformaat en passen dus in een gewone omslag. Aankopen kan per stuk of in een mix. Achterkant is blanco, op mijn naamsvermelding na. Foto’s zijn uiteraard van mij. Regelmatig komen er nieuwe kaarten bij op de link. Voor meer info over prijzen, gepersonaliseerde kaarten, … neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.