Op de foto ... euh, gaat dat wel lukken?

fotoshootportret

Op de foto ... euh, gaat dat wel lukken?

Door fotodeka | 22 mei 2021


 

Tijdens een eerste contact, telefonisch of via mail, laat je weten dat er interesse is in een fotoshoot. Uitgebreide info is nog niet direct nodig, mag uiteraard altijd wel. Bij een verkennend gesprek worden de concrete wensen en verwachtingen voor de fotoshoot besproken. Gaat het over een koppelshoot, een familieshoot, huwelijksfotografie, … Op basis van dit gesprek wordt een vrijblijvende offerte gemaakt. Zo krijg je een concreet idee over de prijs voor de fotoshoot. Van zodra je als klant een akkoord geeft voor de offerte, kunnen we aan de slag gaan.

” in de spotlight “

Bij het fotograferen wordt een flow opgebouwd tussen de klant en de fotograaf. Hierdoor kan de duur van een fotoshoot wel wat variëren. Hou toch maar snel rekening met één tot anderhalf uur fotograferen. Bij de start van de fotoshoot kan je je wat onwennig voelen om letterlijk in de “ spotlight “ te staan. Door de nodige aansturingen van mijn kant uit, verdwijnt dat gevoel wel en kan je je volle zelf zijn tijdens het fotograferen.

” favorieten “

 

fotoshootNa de fotoshoot, worden de gemaakte foto’s verwerkt. De foto’s worden uitgeselecteerd, voorzien van een aantal basisbewerkingen, … Eenmaal de beelden afgewerkt zijn, worden deze op een fotolink geplaatst. De resolutie van deze foto’s is ideaal om te bekijken op schermen, maar voldoet niet om de foto’s af te drukken. Het spreekt ook voor zich dat deze link niet openbaar is omwille van privacy. Via deze link kan je als klant de foto’s op je eigen tempo bekijken. Er kan ook rustig gekozen worden om foto’s te verwerken in afgewerkte producten ( vergrotingen, afdrukken, albums, …). Zelf heb ik in een fotoreeks altijd wel een aantal favorieten, maar als klant beslis je uiteindelijk zelf welke foto’s het best aansluiten bij je eigen gevoel.

 

” Hilde, Stefaan, Talitha, Bjarne “

 

Beelden bij dit bericht uit de fotoreeks van Talitha en Bjarne en uit de fotoreeks van Hilde en Stefaan. Talitha en Bjarne werden door de mama verrast met een cadeaubon voor een fotoshoot omdat ze al 3 jaar samen waren.
Hilde en Stefaan wilden een heel persoonlijke huwelijksuitnodiging en klopten hiervoor bij mij aan. Heerlijk werken met die twee alvast. Ideaal als “ voorproefje “ om met elkaar samen te werken, want hun huwelijk mocht ik ook fotograferen.

Of de fotoshoot met deze 4 mensen gelukt is? Vast en zeker wel, de flow, de joy was er en ze hebben alle vier het beste van zichzelf gegeven.